Kolloledare

Bild på ledare
Från vänster: Tor, Mimmi, Sara, Max, Amanda, Erik, Eric, Teresa, Jorunn

På Synsholmen arbetar varje period oftast tio-tolv ledare, en kock och två praktikanter. Praktikanterna har ofta varit barn hos oss så de vet precis hur det är att vara på kollo.

I vanliga fall är vi minst tre som jobbar på morgonen och tre på kvällen. Mellan halv två och halv fem är vi fem-sex ledare, och det är då vi har de stora aktiviteterna.

Varje natt är en ledare “jour”, vilket innebär att han eller hon sover i ett speciellt rum dit du kan komma om du har svårt att sova, har hemlängtan eller nåt annat.

Era rum är uppdelade på två våningar, killarna sover på den ena och tjejerna på den andra. Man sover i våningssäng och har ett eget skåp att ha sina prylar i.

Bild på ledare
Från vänster: Tor, Mimmi, Sara, Max, Amanda, Erik, Eric, Teresa, Jorunn

Exakt vilka ledare som jobbar vilka perioder i sommar är inte klart – men här nedan kan du iallafall se ett par av oss som har jobbat tidigare och några dyker såklart upp (eller ner, i vattnet) i sommar igen!!

Eric

Hej!
Jag heter Eric, är 52 år gammal och är huvudansvarig för kolloverksamheten på Synsholmen. I år blir det mitt trettioförsta år på “Synis” och det blir faktiskt bara roligare och roligare!! (och roligare!).

Eric med rött hår
Eric med barn som fryser

Gladast blir jag om jag märker att både ni barn och ledare trivs och har kul tillsammans hos oss. Det bästa som finns är att sitta på de varma klipporna vid vår strand, äta en nygrillad korv med bröd och titta och lyssna på alla som badar, solar och njuter av att få vara på det BÄSTA kollot!

Jag är själv en badkruka och brukar bara bada om det är varmare än 22 grader i vattnet. Roligast på kollo tycker jag är alla nya ledar- och barnvänner man får, discon, åka båt, äta glass, basta, läsa högt ur någon bra bok för den som vill lyssna, leka lekar där man får springa, SOVA och sist men inte minst – äta den supergoda maten man alltid får på Synsholmen! Jo – och så gillar jag riktigt “dåliga” ordvitsar.

Eric utklädd till påpälsad militärpolis
Varmt på kollo? Alltid!
Kapten Eric styr en båt

Hoppas ni tycker om den här hemsidan och att den förhoppningsvis kan visa er lite av den magi som finns hos oss, och får er att fatta vad ni missar om ni INTE åker till oss… 🙂 Titta nu på resten av ledarna här nedanför, så ses vi kanske i sommar! /eRiC

Rebecka

Jag heter Rebecka och i sommar blir det mitt femtonde år på Synis. När jag var liten var jag på kollo massor med gånger och jag älskade det! Det var så kul att lära känna en massa nya människor, leka roliga lekar, bada, och busa, men mest av allt gillade jag att berätta spökhistorier på kvällarna.

Bild på Rebecka
Rebecka gillar att sova med fåglarna uppe i trädet!
Bild på Rebecka

Allt det där är fortfarande det bästa jag vet så därför längtar jag till att få jobba på kollo hela året. När det inte är sommar är jag lärare på gymnasiet, men jag lovar att det inte blir något räknande på somrarna! Utom möjligtvis när jag räknar godisbitar i kollokiosken! 🙂

Jag är också en av föreståndarna på Synis.

Kalle

Tjaba! Jag är Kalle!! När jag inte jobbar på Synis, som jag gjort sen 1998, så är jag lärare. Jag är ganska bra på alfapet, och gillar att bada! Syns i sommar! I år ska jag vara kock en period!

Det går rykten om att Bajsmannen från Synis egentligen är samma person som “Bajshunter” som gjort den populära låten “Båten Stanna”, och nu är aktuell med en remix av “Dass Bååt”

Bild på Kalle
Bajsmannen är den som tömmer dasstunnorna hos oss. Han brukar vara omåttligt poppis.
Bild på Kalle

Albin och Xinya

Bild på Albin och Xinya
Bild på Albin

Här är Albin och Xinya när de var unga. Nu är de är gifta och har tre barn – Harald, Hannes och Hugo. Harald och Hannes kommer vara praktikanter i sommar. Albin är väldigt bra på att laga mat. Men inte lika bra på att spela Risk och andra sällskapsspel. Albin ska vara föreståndare en period i sommar. De bor i både Sverige och Kina. Albin har jobbat på Synis i tjugoett år.

Bild på Xinya

Albin har ett emaljöga som han kan plocka ut, fast till i sommar kanske han får ett nytt öga som inte går att plocka ut.

Max

Bild Max
Bild på Max

Så som alla kolloledare, så älskar jag vattnet och stranden fast något jag älskar nästan mer är när vi förvandlar stora rummet till dansgolv med stroboskop (blixtlampa!!), discokula och grymt bra musik. Ända sen jag var på Synis som kollobarn, har jag gillat discona. Och ibland att uppträda på talangjakten. Har många roliga minnen från tiden som kollobarn. 🙂

Jag gillar också utmaningar och det är inte ovanligt att se mig stå på bordet och utmana alla barnen på vattendrickartävling. Jag höll på att glömma att säga att jag heter Max och har varit på Synsholmen i 12 år. I Stockholm pluggar jag till lärare.

Ses!

Astrid

Bild på Astrid

Här är Astrid. Hon har ritat motivet för kollotröjorna, lite grafik till hemsidan, fina djurmotiv i barnrummen på kollo och mycket annat! Även om hon inte ska jobba i sommar så hoppas vi på en efterlängtad comeback en annan sommar! 🙂

Jill

Bild på Astrid

Hello! Jag på bilden här ovanför heter Jill och jag har jobbat många år på Synis. Det var så fruktansvärt roligt första åren att jag bara inte kan låta bli att åka dit varje sommar igen. Det jag tyckte mest om var att bada och hoppa på UFO:t, speciellt när jag lyckades hoppa högst av alla ledare!
Att dansa loss på discona var också en av höjdpunkterna och jag hoppas att det blir lika bra drag i år. Jag tycker om gymnastik och utmanar gärna er barn i att stå på händer. Egentligen är allt som händer på kollot roligt. Längtar till sommaren och ännu en fantastisk tid på Synis!

Tove

Bild Tove
Bild på Tove

Hallå där! Jag heter Tove, är 27 år gammal, och jag har varit på Synsholmen i 16 år. Först som kollobarn, och sen när jag blev för gammal så kunde jag inte hålla mig borta, så jag började jobba som ledare istället.

Synis är mitt favvoställe på jorden, och tycker alla ska åka på kollo minst en gång i sitt liv. Jag älskar att hajka (sa någon hajkbomb? bästa som finns!), dansa på disco, styra beach party, spela fotboll, och allmänt bara hänga i lekrummet och spela kort eller biljard. I mitt vanliga icke kollo-liv annars jobbar jag lite som tekniker och pluggar en masterutbildning på universitetet.

Men ärligt - jag önskar man kunde vara på kollo året runt istället. Hoppas vi ses i sommar!