Kontakt/Ansökan

Om ni fått plats hos oss och fått det bekräftat av Stockholms stad så tar vi under maj månad kontakt med er för mer information, samt att er fadderledare ringer er två dagar innan avresa för att kolla läget. Digitalt infomöte sker i slutet av maj.

Ansökan (Hur gör man för att söka plats på Synsholmen?)

Om man bor i Stockholms stad (i en stadsdelsnämnd) kan man få en subventionerad plats (rabatt) och betala efter vad föräldrarna tjänar. Synsholmen har ett avtal med Stockholms stad, så vi tar in barn därifrån i första hand.

Om du vill komma till oss så är det enklast om dina föräldrar skickar in en ansökan.

Man kan söka kolloplats på nätet. Läs på stockholm.se/kollo där länk till ansökan finns.

OBS! Sök helst flera perioder – då kan det vara lättare att få plats än om man bara söker en period…

Om du INTE bor i Stockholms stad
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot barn som inte är mantalsskrivna inom Stockholms stad. Vi har tyvärr inte heller någon restlista, eftersom eventuella platser som uppstår vid avhopp också disponeras av Stockholms stad

Kollots framsida

Kontakta kollot (under sommaren)

Telefon 0121 – 511 24
Om du söker ditt barn under kolloperiden, så är telefontiderna
08.30 – 10.00
17.30 – 19.30

E-post kollo@synsholmen.se
Synis Instagram
Synis på Facebook (Synis har ej Facebook)

Postadress
Synsholmens kollo
Vänsö
614 98 S:t Anna

Klicka här för att hitta till kollot

Ansvarig

Kontakta kolloansvarig (Eric Flyxe)

Hör gärna av dig om du undrar nåt – ingen fråga är för liten! Du kanske aldrig har varit på kollo förut och undrar hur det funkar, eller så kanske du bara vill prata lite innan du bestämmer dig.

Telefon 07382 - 511 24
E-post kollo@synsholmen.se

Söker du jobb som kolloledare eller kollokock?

Bullar

Söker du jobb på Synis? Maila oss intresseanmälan.

Som kolloledare hos oss vill vi att du är minst 23 år gammal och har erfarenhet från kollojobb eller annat arbete med barn 9-16 år.
Kollo-kockar är vi extra intresserade av så om du tror att du är en sådan, med kompetens att fixa käk till 60 personer – hör av dig! 😊

Vägbeskrivning

Bullar

Att resa till en ö långt bort i S:t Anna kan verka jättekrångligt. Det är det inte. Nedan finner du färdbeskrivning för olika färdmedel. Bra att titta på så du hittar från busshållplatsen till båtbryggan vid Mons Camping där du blir hämtad.

Söderköping är närmaste stad. Vi rekommenderar ett besök på glassbaren Smultronstället, som ligger vid Göta Kanal. Supermega-glassar!

Bil

 • Vid Norrköping, följ skyltar mot Kalmar och väg E22.
 • Efter Söderköping, följ skylt väg 210 mot Tyrislöt och S:t Anna.
 • Vid Hösterum, sväng vänster mot S:t Anna (Vid en stor röd ladugård med många skorstenar på höger sida.) Fortsätt sedan bara samma väg framåt tills ni passerar Lagnöbron.
 • Efter Lagnöbron, sväng vänster vid skylt Vrångö och Mons Camping.
 • Följ vägen någon kilometer och ta till höger på en liten grusväg med en skylt märkt Mons Camping (det står “Mon” på kartan här nedanför). Man kan parkera på två parkeringar på campingen.

Tåg & Buss

 • Ta tåget till Norrköping.
 • Ta reda på när buss 425 eller 453 går från Norrköpings bussterminal, som ligger mittemot järnvägsstationen. Slutstationen för bussen heter Lagnö Vändplats. Du skall stiga av en hållplats innan. Sedan blir det en promenad till Mons Camping där vi hämtar upp dig på avtalad tid.
 • Kombinationsbiljett för både tåg och buss kan bokas genom SJ på telefon 0771 / 75 75 75 eller på www.sj.se
 • Skulle SJ:s upplysning av någon anledning vara otillräcklig så kan du kolla med Östgötatrafikens trafikupplysning. De har telefon 0771 – 21 10 10 eller hemsida www.ostgotatrafiken.se
 • Se nedan för en detaljerad beskrivning över hur du hittar från busshållplats till brygga.
 • Följ vägen någon kilometer och ta till höger på en liten grusväg med en skylt märkt Mons Camping.
Karta

Det finns inte längre en telefonkiosk vid bryggan, så ring oss från Söderköping om ni inte har mobiltelefon. Telefonnumret till gården är 0121 – 511 24

TIPS!! Skriv ut den här sidan och ta med dig när du ska hälsa på!