Sagt om Synis

Här hittar du lite kommentarer på det som barn och föräldrar tyckt varit extra roligt eller bra.

Från våra kollobarn och deras föräldrar...

Barn

Mina barn längtar hela året efter att åka till Synsholmen. Detta börjar redan dan efter de kommer hem därifrån. De trivs väldig mycket och det kommer inte på tal att byta kollo utan det är bara Synis som gäller

Synsholmen skiljer sig från andra kollon jag varit på så sätt att det är mindre antal barn under en period så det blir bättre sammanhållning, och att ledarna verkar vara mer engagerade.

Det här med faddersamtal innan kollo var välgörande.

Barn

Båda mina tjejer, nio och tretton år, stortrivs på Synsholmen. Båda två sprudlar av glädje när vi hämtar dom. Båda känner sig trygga med ledarna (fast alla verkar halvtokiga) och ingen har hemlängtan.

Vi kom ner och hälsade på när det var besöksdag och blev helt tagna av den underbara miljön, det vänliga och närvarande bemötandet, den jättegoda maten och alla aktiviteter runt besöket.

Jag har förstått att min son trivdes mycket bra på synsholmen och kom bra överens med kamrater och ledare. Han har bara haft gott att säga om alla och har berättat om flera roliga episoder och äventyr. Jag har också förstått att man lägger betydande vikt vid barnens egna önskemål och behov, t ex att han fick byta rum efter att ha fått nya kamrater.

Det var underbart att få ta emot min son när han kom hem från “Synis” med den glädjen han utstrålade och allt han hade att berätta. Han fick verkligen med sig något och hade vuxit. Han fortsätter att träffa och håller kontakt med sina kollokompisar och hoppas naturligtvis att dom får träffas där nästa sommar igen.

Barn

Det bästa med Synsholmen är att det är samma människor som åker dit så man känner sig lätt hemma där, det är bra variation mellan aktiviteterna och att det är många ledare som jobbar samtidigt.

Det bästa med synsholmen är alla vänner man får och ledarna. Jag har varit på två andra kollon och det var mycket friare och trevligare på Synis.

Barn

Året innan Synis var min son på ett kollo där han inte trivdes och hade bestämt sig för att inte åka på kollo mer. Efter att ha pratat med sina klasskamrater som varit hos er ändrade han sig och ville prova. Det var jag som tog intiativet då jag förstod att det skulle bli något annat än det han tidigare varit med om. Det som gav intryck var personalens stora engagemang, glädjen, humorn, värmen och att det verkar vara ett okonventionellt kollo med ändå bevarade traditioner.

Barn

Vi är jättenöjda. Han längtade tillbaka länge vilket är ett gott tecken, det brukar han inte göra när han varit iväg någonstans så nu har vi lovat att han ska få komma tillbaka nästa år. Synis var en stor succé. Kul också att han blev så säker i vattnet.

Min dotter har varit på kollo sen hon var åtta, nu är hon snart tretton år. Jag har aldrig upplevt henne så lycklig och entusiastisk som efter kollovistelsen på Synsholmen.

Barn

Otroligt trevligt arrangerad besöksdag. Vilket välkomnande! Vilket tivoli! Det kändes att det fanns och var en god atmosfär mellan ledare – ungdomar. Toppenställe!

Så fantastiskt kärleksfullt knäppt, så spontant, så glatt, så omtänksamt, så mycket positiv energi, så tryggt, så barnsligt och så kreativt! Jag kunde faktiskt inte föreställa mig att det gick att driva ett kollo på det sättet.